Munkatársak

igazgató

Magyar Kornélia 1979-ben született Sopronban. Egyetemi tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának politológia szakán végezte. Erasmus ösztöndíjának köszönhetően hat hónapot töltött Salzburgban, ahol az e-demokrácia és az e-participáció témakörét kutatta. Ennek nyomán írta szakdolgozatát is, melyben a magyarországi önkormányzatok e téren mutatott teljesítményével foglalkozott. Az egyetemi évek alatt részt vett egy parlamenti vitanapokat elemző műhely munkájában, mely kutatása 2005-ben az Elszalasztott esélyek című kötetben jelent meg. 2006 júniusától 2007. december 31-ig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott politikai elemzőként. A Magyar Progresszív Intézetet 2008 februárja óta vezeti, 2010 szeptemberétől tulajdonosa is. Célkitűzése a demokratikus politikai kultúra mélyítése, ezért 2011 februárjában a TASZ segítségével elindította a Demokrácia Műhelyt, az állampolgári ismeretek és demokratikus kompetenciák mind szélesebb körben való terjesztésére, oktatására. Szakterülete a beszéd- és médiaelemzés.

Borbár horda, Esterházy és ameddig létezett a Radiocafé, addig Jazzcafé is. Egyesült Államok. Rawls, Weber és Körösényi. Egy ponzichter a Balatonon.

elemző

Filippov Gábor 1984-ben született Budapesten. 2011-ben végzett az ELTE Társadalomtudományi Karának politológia szakán, az ELTE Bölcsészettudományi Kar történelem szakának végzős hallgatója. Kutatási témája a politikai eszmetörténet, a szélsőjobboldali mozgalom- és eszmetörténet, valamint a magyarországi Vészkorszak és a rendszerváltás története. 2007 novembere és 2009 márciusa között az Országgyűlésben dolgozott szakértőként, 2009 óta a Delta Politikai Iskolában, 2011 eleje óta a Táncsics Akadémián tart politikatudományi kurzusokat.

Politika: liberális konzervatív. Gazdaság: szélsőséges kapitalista. Kultúra: mérsékelt elitista. Vallás: agnosztikus. Amit szeret: többet olvasni, mint írni; többet írni, mint beszélni. Amit nem szeret: a dogmatizmust; olyasmit enni, ami valaha is vízben élt.

 

2 Comments

 1. Gondán Károly
  2012/01/10 00:33

  Kedves Kornélia.
  Szeretettel köszöntöm.Önnel többnyire az ATV televízió csatornáján találkozom.Rendszeres nézője vagyok ezen talán egyetlen olyan csatornának amelyet még talán elfogulatlannak,párt semlegesnek lehet nevezni.Nagyra értékelem az ön tudását,higgadt,józan politikai elemzését.A társadalom tudomány s azon belül a politika,valamint a történelem tudomány régen érdekel.Az már talán csak hab a tortán,hogy a teológiai tudományokban is jártas vagyok egy kicsit.Amikor a ” Tét ” című műsorban nézem önt és figyelek mondanivalójára az a meggyőződésem hogy az ön véleménye van legközelebb az én meglátásomhoz.Ugyanakkor azt gondolom hogy a Fidesz jobb oldali politikájának igazi mozgató rugóit nem látják.Én a következőképpen látom.Az egész Fidesz politikát a Magyar katolikus püspöki kar dolgozza ki,a Fidesz illetve Orbán Viktor csupán végrehajtó.Semjén Zsolt az aki a katolikus egyház első embere a jobb oldali pártban.Orbán tudja,hogy az egyháznak nagyon sokat köszönhet,mivel az egyházak s a vallásos tömegek mögötte állnak.Viktor tudja ha nem hajtja végre a katolikus egyház akaratát,elképzelését,az egyház ki hátrál mögüle s neki akkor vége.Az egész új alkotmány a nemzeti hitvallással együtt a katolicizmus produktuma.Hogy ezt valaki tisztán és világosan lássa,semmi másra nincs szükség csupán egy kis történelmi ismeretre és teológiai ismeretre.Az egyház alattomos módon hátul észrevétlenül a homályban húzódik meg s onnét irányítja Orbánékat.Orbán a Lengyel Kacsinszkik bigott katolikus politikáját csinálják amiben ők végül is bele buktak.Nem kizárt hogy a Fidesz is úgy fog járni.A Fidesz az iskolák államosításával,valamint az egészségügyi intézmények államosításával egy két éven belül át akarja játszani az egyházaknak ezen intézményeket.A gyerekek agymosását már hat éves kórtól meg kívánja kezdeni.Ez volt a huszas harmincas évek Olasz fasizmus módszere.Csodálkozom önökön elemzőkön hogy nem látják mind ezt.A korona,az egész szent István cécó mind mind a katolicizmus produktuma.Önök amikor a Fidesz politikáját bírálják,vagy Orbánt,akkor csak a dolgok felszínét kapargatják.A katolikus és a többi történelmi egyházak nevét ki sem merik ejteni a szájukon.Most vagy azért mert vakok és tényleg nem látják azt,hogy az egész jobb oldali politika mögött a katolikus egyház áll a protestáns egyházak támogatásával.,vagy egyszerüen félnek az egyházak haragjától.Talán mind két eset fenn áll.Nem akarom elhinni azt,hogy ön kedves Kornélia maga sem látja.Egyszer volna kedvem önnel egy jó kis beszélgetést le folytatni,vagy ímélen keresztül eszmecserét folytatni.Ha tudnám az ön ímél címét néhány érdekes dolgot megosztanák önnel.De egyelőre most csak ennyit.Tisztelettel.Károly.

  • kornelia
   2012/01/10 16:42

   Kedves Károly!

   Köszönjük megkeresését, és örömünkre szolgál, ha munkánk pozitív fogadtatásra talál Önnél. A magunk részéről a Fidesz-KDNP politikai motivációinak halmazát összetettebb kérdésnek látjuk, akkor is, ha a vallásos világkép, illetve az egyházzal való kapcsolat kétségkívül ezek lényeges részét képezi. Mindazonáltal még egyszer megköszönjük, hogy figyelmével és levelével megtisztelt minket!

   Tisztelettel és üdvözlettel:

   Magyar Progresszív Intézet

Szóljon hozzá

You must be logged into post a comment.