MTI közlemény – Magyar Progresszív Intézet

Kivásárolta a Progresszív Intézetet Magyar Kornélia, a cég eddigi ügyvezető igazgatója. Az elemző intézet, amely korábban száz százalékban a Demos Magyarország Alapítvány tulajdonában állt, az új tulajdonos nevét felvéve, Magyar Progresszív Intézet néven működik tovább.

A Magyar Progresszív Intézet a jövőben is vállalja értékpreferenciáit, a progresszió melletti kiállását, mivel nem hisz az értékmentes, objektívnek kikiáltott elemzői pozíció létezésében; mindamellett azonban a továbbiakban sem kíván kötődni semmilyen párthoz vagy politikushoz, mivel az intézet szerint ez az elemzői munka függetlenségének alapvető feltétele.

Ezen értéktelítettség mentén a cél a jövőben is az innovatív társadalomkép előtérbe helyezése lesz. A Magyar Progresszív Intézet olyan területekre fókuszál, amelyek eddigi tevékenységében is dominánsan jelen voltak. Ilyen a tudatos politikai-ideológiai értékválasztás és -vállalás témaköre, amely a Politikai Térkép kutatás tárgya volt. A Magyar Progresszív Intézet másik állandó projektje a Magyarországon évek óta érezhetően erősen jelen lévő cigányellenesség és antiszemitizmus, valamint ezzel párhuzamosan a szélsőjobboldali erőtér alakulásának kutatása. Mindezen kívül pedig a Magyar Progresszív Intézet fő tevékenységét a jövőben a kormányzati és önkormányzati munka értékelése képezi majd.

Magyar Kornélia

Szóljon hozzá

You must be logged into post a comment.